• asa692

DET HÄR ÄR MITT LIV

Det här är mitt liv. Det här är jag.


Som jag har skrivit tidigare så lever jag lite i mina två världar samtidigt. Jag har en fot i verkligheten och den andra i fantasin. Jag är i grunden positiv, stark och envis och försöker att parrera de motgångar och krossade drömmar som kommer med minsta möjliga skada på mig eller barnen. Livet är orättvist och det känns, men att tillåta sig att stanna i den känslan är bara hämmande. Livet är inte rättvist! Att den känslan skulle dominera min verklighet är inte stärkande, så jag blandar in min fantasivärld. I blandningen är drömmarna konstant nåbara och bara en tanke bort. Jag ser nutiden men kan visualisera min alternativa framtid och i den ligger all tröst. Hur långt jag kan nå om jag bara fortsätter att vara stark. Jag längtar dit.. Där är familjen mer lagad och har lättare till glädje. Om ni visste hur mycket styrka som sitter i mina tankar och hur tacksam jag är över min förmåga. Den räddar mig jämnt och hjälper till att bära familjen.


Jag vet vilket liv jag vill ha och det är inte där vi är nu. Men jag är medveten om den egna förmågan att förändra och att det enbart är jag som kan forma mitt liv. Ingen annan. Bara jag. Enbart jag kan ta beslut om att jobba med mig själv och hjälpa familjen till läkning. På vägen får jag slänga in små positiva saker i min/våran vardag för motivation. Det är de små sakerna som håller liv i drömmarna. Skapa praliner, lägga märke till de soligare dagarna, ta med barnen på SPA, njuta av en extra god frukost tillsammans, bygga en starkare kropp, inreda hemma, rita Isabelle eller köpa ett par nya träningstights. Det som hjälper mig mest personligen är mina kreativa idéer. Sen behöver jag samla på mig en hel del mod, för det besitter jag inte alls.


Så vad är mina drömmar?


- Jag vill ha råd att åka på en utlandssemester med barnen varannat år

- Jag vill starta ett företag i Isabelles namn

- Jag vill utforma dagarna tidsmässigt efter mina egna preferenser

- Jag vill att barnen ska känna mer glädje

- Jag vill vara mer närvarande och bli starkare

- Jag vill bli bättre på att säga ifrån

- Jag vill bli modigare

- Jag vill hjälpa och motivera andra


Jag vill leva så länge jag lever och inte slösa bort min tid. Jag vill så mycket mer än vad jag just nu kan åstadkomma och det riktigt panikar i min kropp bara jag tänker på att dagarna går utan att något förändras märkvärt. Det är just i den känslan som jag måste mixa ihop mina två världar för att kunna andas.

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

MIDSOMMARAFTON och jag känner mig inte glad. Jag kände mig glad igår. Vi åkte runt och handlade inför att åka till Ljungdalen och vi satte en midsommarkrans hos Isabelle. Dagen var full av saker att g

Precis som förra året så har jag inte haft en bubblig känsla inför att gå på semester. Förra året fanns inte Isabelle med oss längre, så att njuta av sommar, sol och frihet tappade såklart sin mening.